Agents of S.H.I.E.L.D Sveriges främsta fansite för Marvels Agent of S.H.I.E.L.D

17okt 13

The Asset

Säsong 1, Avsnitt 3

När den briljanta forskaren Dr. Franklin Hall blir kidnappad måste Agent Phil Coulson och hans team hitta honom innan det är för sent. Skye är deras enda väg in, och teamet tvingas till bristningsgränsen när hela planen vänds upp och ner.

Regi

Milan Cheylov

Manus
Skådespelare

Phil Coulson - Clark Gregg

Melinda May - Ming-Na Wen

Grant Ward - Brett Dalton

Leo Fitz - Iain De Caestecker

Jemma Simmons - Elizabeth Henstridge

Skye - Chloe Bennet

Återkommande skådespelare

Ian Quinn - David Conrad

Gästskådespelare

Dr Franklin Hall - Ian Hart

Agent Tyler - Josh Cowdery

Agent Mack - Bodie Newcomb

Todd Chesterfield - Scott Subiono

Qasim Zaghlul - Vachik Mangassarian

Översättare - Assaf Cohen

Quinns vaktchef - Brandon Molale

Kommentarer

Nästa ledtråd i vad som hänt agent Phil Coulson är att han saknar muskelminne, som man kan se när han har problem med att säkra en pistol. Att han saknar muskelminne betyder att han inte längre har samma kropp, men han kan fortfarande vara en klon/Life Model Decoy/utomjording.

Det påhittade grundämnet Gravitonium, atomnummer 123, har egenskapen att när det utsätts för elektriska fält så kan det användas för att ändra riktning på gravitationen. Med atomnummer 123 är det ett mycket radioaktivt ämne, så inte undra på att Quinn behöver hjälp att stabilisera det.

Agent Tyler, spelad av Josh Cowdery, medverkade i filmen Avengers. Rollen kallas ”Maintenance guy” visserligen, men det är samma skådespelare. Och tack vare IGN har vi även klippet där han medverkar.

Leo Fitz föreslår att teamet skaffar en liten apa för att underlätta att bryta sig in i säkra platser.

Ian Quinn befinner sig på Malta för att undkomma USA, EU, DRTC och SHIELD. Vad DRTC än är så är det något nytt skapat endast för den här tv-serien.

Marvels filmuniversium uspelar sig i en parallellt universum med annan historia, där Malta inte är med i EU och den föreslagna skyskrapan Arabian Blade faktiskt blev byggd.

Spoiler: Det omärkta valvet där Gravitoniumet med Franklin Hall i förvaras har kod L23-826-50 innan Agent Tyler avlägsnar ID-brickan.

Spoiler: Det här avsnittet berättar hur Franklin Hall förvandlas till superskurken Graviton.