Agents of S.H.I.E.L.D Sveriges främsta fansite för Marvels Agent of S.H.I.E.L.D

31okt 13

Girl in the Flower Dress

Säsong 1, Avsnitt 5

En gäckande flicka i blommig klänning kan vara nyckeln till mysteriet som för agent Coulson och hans team till Asien för att rädda en ung man med ovanliga och farliga krafter. Samtidigt har Skye en hemlighet som hotar hela teamet just när de behöver henne som mest.

Regi

Jesse Bochco

Manus
Skådespelare

Phil Coulson - Clark Gregg

Melinda May - Ming-Na Wen

Grant Ward - Brett Dalton

Leo Fitz - Iain De Caestecker

Jemma Simmons - Elizabeth Henstridge

Skye - Chloe Bennet

Återkommande skådespelare

Raina - Ruth Negga

Edison Po - Cullen Douglas

Gästskådespelare

Renshu Tseng - Louis Changchien

Miles Lydon - Austin Nichols

Debbie - Shannon Lucio

Agent Quan Chen - Tzi Ma

Kommentarer

Centipede har vi tidigare stämt bekantskap med i Pilot. Centipede försöker göra en mer stabil form av Extremis (från Iron Man 3) så att försökspersonerna slutar explodera, och tror att nyckeln kan vara Renshu Tsengs blodplättar som skyddar honom från brännskador.

Miles Lydon (Skyes hackerpojkvän) nämner Manning, Snowden och Aaron Swartz, vilket refererar till Chelsea Manning som läckte en mängd olika hemliga militära dokument till Wikileaks, Edward Snowden som avslöjade NRA's massiva övervakningsprogram och slutligen Aaron Swartz som medverkade i skapandet av formatet RSS, Creative Commons och Reddit.

Debbie är personen som Mike Peterson räddade från det exploderade labbet i Pilot, och sedan var långt ifrån tacksam för att ha blivit räddad.