Agents of S.H.I.E.L.D Sveriges främsta fansite för Marvels Agent of S.H.I.E.L.D

07nov 13

Recension: FZZT, avsnitt 6 av Agents of S.H.I.E.L.D

En grupp scouter är ute och kampar med sina två handledare. Som vanligt berättas det spökhistorier kring lägerelden, och när en av dem går för att undersöka ett mystiskt ljud som bara han hör avfärdas det enkelt som ett dåligt försök att skrämmas. Om det inte vore för den där muggen som är så full med statisk elektricitet att den verkar sväva i luften. Och vad som verkar vara ett blixtnedslag. Och när sedan det saknade lägerledaren hittas död, svävande 1,5 meter över marken är det dags att ringa S.H.I.E.L.D

Veckans avsnitt kan vara något av en vattendelare. Antingen blir man oväntat berörd av det som utspelar sig, eller så blir man inte det. Jag blev i alla fall djupt berörd, och jag antar att de flesta av er också blev det. Och ifall du inte blev rörd så...

Veckans avsnitt bjuder också på utmärkt skådespeleri från hela ensemblen, och speciellt Iain De Caesteker visar upp varför han blivit nominerad för en BAFTA i år. För till skillnad mot de tidigare avsnitten som väldigt mycket handlat om Skye och Ward, så får idag duon FitzSimmons stå i rampljuset.

Betyget blir: Väl Godkänt med plus i kanten, och en fundering över vad som faktiskt krävs för att få mycket väl godkänt.