Agents of S.H.I.E.L.D Sveriges främsta fansite för Marvels Agent of S.H.I.E.L.D

14nov 13

Recension: The Hub, avsnitt 7 av Agents of S.H.I.E.L.D

En fängslad man i svart kostym och säck över huvudet blir barskt transporterad genom en underjordisk korridor, inskjufflad i en cell och besämt planterad på en stol. Fångvaktarna visar sig vara ryska soldater, och när huvan avlägsnas visar sig fången vara ingen mindre än Phil Coulson. Hans reaktion ”Jag vill inte göra er oroliga, men jag tror ni har ett mögelproblem. Den där sinkhon med stående vatten är speciellt oroande.” Ryssarna bara skrattar och väntar på förhörsledaren, som visar sig vara en stor karl med goda kunskaper om rostfira instrument...

I The Hub får vi följa med till ytterligare en av S.H.I.E.L.Ds hemliga baser, vilket är den tredje anläggningen som nämnts och den andra vi får se med egna ögon. De kom ju aldrig fram förra veckan, på grund av stor dramatik. Plus att det nämns en fjärde anläggning, så S.H.I.E.L.D är verkligen en stor organisation med global spännvidd.

Vad gäller spänningen så... Ja, det är verkligen svårt att komma efter förra veckans avsnitt, men det är ändå ett väldigt bra avsnitt. Vi får veta mer om Skyes bakgrund, vi får veta mer om Coulsons återuppståndelse. Eller i alla fall att Coulson själv upptäcker att Tahiti är en magisk... plats. Plus lite annat godis som ni får se själva när ni sett avsnittet, jag tänker inte berätta det här.

Betyget blir: Väl Godkänt