Agents of S.H.I.E.L.D Sveriges främsta fansite för Marvels Agent of S.H.I.E.L.D

07jun 14

Vad är egentligen den blå utomjordingen?

Så nu vet vi att Agent Phil Coulson återupplivades med hjälp av GH325, som framställdes i Gästhuset från blodet av en blåhudad utomjording. Samma drog räddade sedan livet på Skye. Men vad är det egentligen för blåhudad varelse?

Fans har lagt pannorna i djupa veck, och sedan föreslagit alla blåhudingar som någonsin dykt upp i en serietidning från Marvel. Och som vanligt är det Inga Kommentarer som gäller från officiellt håll, förutom i ett enstaka fall. TV Guide har nämligen fått scoopet att det INTE är en frostjätte från Jotunheim.

Det populäraste förslaget är Kree, främst för att de är en av de vanligast förekommande raserna och, ja, de har blå hud. Dessutom kommer huvudskurken i Guardians of the Galaxy vara en Kree i form av Ronan the Accuser, spelad av Lee Pace. För att inte tala om att när man väl introducerat Kree på jorden kan man introducera Inhumans, för kanske har vi redan träffat på en sådan i form av ett flickebarn som redan kostat en hel by sina liv.

Ett annat vanligt förslag är Centaurians, återigen främst för att de har blå hud och dyker upp i Guardians of the Galaxy i form av Yondu. I serierna har de en röd fena från huvudet och ner längst ryggen, men enligt läckta bilder från inspelningen av Guardians of the Galaxy så finns den inte på filmversionen av Yondu.

En annan intressant teori är det skulle vara en grå Sakaaran som såg blå ut på grund av vätskan den låg i. När man sedan lägger till att Sakaaran verkar ersätta Badoon i Guardians of the Galaxy, och i serierna dödas Peter Quill/Starlords föräldrar av Badoon.

Detta är bara några av de teorier som fansen har framfört, har ni några andra förslag så kontakta oss på twitter, Facebook eller google+. Och kanske kan vi få ytterligare ledtrådar i nästa avsnitt när Lady Sif kommer på besök.