Agents of S.H.I.E.L.D Sveriges främsta fansite för Marvels Agent of S.H.I.E.L.D

30dec 14

Återuppbygg S.H.I.E.L.D med Ming-Na Wen

Inför den andra säsongen så har Marvel intervjuat alla skådespelare för att höra deras tankar om den andra säsongen. Först ut är Ming-Na Wen som spelar Melinda May, som bland annat berättar om hur dynamiken mellan Melinda May och Phil Coulson har ändrats.

Marvel.com: Mot slutet av förra säsongen fick May och Coulsons relation en törn innan den blev bättre. Hur skulle du definiera dynamiken mellan dem i den andra säsongen?

Ming-Na Wen: Jag tror de har lappat ihop det mesta, och de respekterar och förstår varandra och har en tillräckligt stark vänskap där båda förstår varför hon var tvungen att lyda order. Vad som är bra är att nu när Coulson har uppdraget att bygga upp ett nytt S.H.I.E.L.D är han upptagen med att samordna och rekrytera nya agenter som han känner att han kan lita på. Nu är May hans högra hand och hanterar de kvarvarande medlemmarna och leder uppdrag. Jag älskar det faktum att May har fått betydligt fler arbetsuppgifter och att hon verkligen, verkligen, är en fältagent vilket hon inte ville vara i början av serien. Hon är helt försjunken i det och hon förstår varför.

Marvel.com: En annan sak som dyker upp i början av den nya säsongen är att May har tagit Skye under sina vingar.

Ming-Na Wen: Ja, väldigt mycket.

Marvel.com: Jag var nyfiken på vad det var som May ser i Skye. Coulson såg uppenbarligen något i henne redan från början, men för de andra karaktärerna tog det lite längre innan hon blev accepterad. Vad är det som May ser i Skye nu som får henne att bli den nya SO?

Ming-Na Wen: May ser potentialen i Skye. Hon har visat många gånger under det senaste året att hon kan hantera uppdragen, speciellt med hur hon hanterade Ward när hon fick reda på att han är Hydra. Hon har verkligen visat sig under stress. En annan sak är det som hon delar med Coulson, nämligen att de har den mystiska blå formeln som pumpar runt i deras kroppar. Att vara hennes SO är något som jag tror har flera syften. En är att hon kan hålla ett öga på Skye, att lära känna henne bättre, och om det sker någon förändring att hon kan upptäcka det snabbare. Samtidigt är hon en verklig tillgång i fältet, och vi behöver varje person vi kan få samtidigt som Skye är en av få personer hon litar på. Det är bara en fråga om att hålla koll på henne.

Marvel.com: Vaksamheten och att vaka över andra, är det en av de viktigaste sakerna med Mays medverkan i S.H.I.E.L.D eller är det också en tro på det ideal som S.H.I.E.L.D står för?

Ming-Na Wen: Jag tror det, eftersom Mays vänskap och lojalitet mot till Coulson går så djupt. Jag tycker att relationen är så fascinerande och det är roligt att spela mellan de två. Men det är i princip hennes lojalitet och starka koppling till Coulson. Det är ingen romantik, det är bara – det är svårt att beskriva – det är ett band, den är okrossbar, och hon kommer att vaka över Coulson och ta hand om honom och hjälpa honom genom vad han behöver för att nå denna punkt i livet, eftersom han har en hel del att ta itu med på många plan: Fysiskt, mentalt och känslomässigt. Hon vill vara där för honom, och om det tjänar S.H.I.E.L.D, det är bara mer eller mindre en bieffekt verkligen.

Marvel.com: Okey. Det är vettigt.

Ming-Na Wen: Hon vill spöa skurkarna, det är det ingen tvekan över, och just nu är den största fienden Hydra. Så hon är där av den anledningen också. [skratt]

Marvel.com: Har du fått göra många stridsscener ännu, som konkurrerar med några av de större från den förra säsongen?

Ming-Na Wen: Ja, vi är mitt uppe i en nu. Jag har tränat 5 timmar under lördagen och har tränat ytterligare tre eller fyra timmar idag, så jag är lite trött. [skratt] Min kropp blir allt starkare. Det är underbart dock, jag känner mig starkare och hälsosammare nu än när jag var i 25-årsåldern.

Marvel.com: Jag kommer ihåg fotot du postade som föreställer dig, BJ Britt och Nick Blood när ni poserar och visar upp era biceps.

Ming-Na Wen: Ja, det var inte photoshoppat alls! Det är riktiga muskler.

Marvel.com: Jag bara tittade på bilden och tänkte ”Jag behöver gå tillbaka till gymmet innan jag besöker inspelningarna igen.”

Ming-Na Wen: Vet du vad som är så roligt, det är så många av de som jobbar bakom kameran, till och med bland hantverksdamerna, som alla försöker komma i form. Den här serien motiverar verkligen dig att vilja bli frisk. Det finns många vackra kroppar som springer runt. [skratt] Det är Marvel, trots allt.

Marvel.com: En sista fråga som jag ställt till alla återvändande skådespelare är nu när du haft chansen att spela karaktären i ett år och uppenbarligen genomgick en stor förändring under den första säsongen, vad är några av de saker om May som du personligen vill, eller hoppas på, att utforska under det kommande året?

Ming-Na Wen: Jag tror det skulle vara underbart att få ta del av hennes historik. Jag har inget emot att hon är en gåta och mystisk eftersom jag vet var hennes hjärta är, men jag tycker verkligen att för fansen är det som hände i Bahrain väldigt väldigt viktigt. Jag skulle älska att utforska mer om vem hennes mamma egentligen är. Jag skojar ofta ”Oh, hon arbetade för MI-6 och kanske hon hade en stund med James Bond för länge länge sedan. Kanske James Bond är Mays pappa!” Jag älskar att spekulera i alla möjliga bakgrundshistorier.

Men för mig, att bara ha en möjlighet att se alla möjliga aspekter av vad hon är möjlig till både som S.H.I.E.L.D agent och hennes utbildning från akademien. Inte bara att kämpa och att hålla sina känslor i schack eller flyga ett plan och göra alla coola saker, men kanske lite mer spionerande, undercover. Som den där gången som Coulson och May gick undercover som nördar i säsong 1, det var väldigt roligt. Jag skulle älska att utforska de sidorna av henne. Och hennes mer kvinnliga behov antar jag, eftersom hon inte är blyg om det, som när hon raggade upp Ward. [skratt] Hon är just en sådan kvinna, jag skulle älska att utforska alla hennes sidor. Och hennes förhållande med Coulson, vad det verkligen handlar om. Jag tror det finns en djupt rotat kärlek, en vänskap från livserfarenheter tillsammans. Det är ett sådant starkt band.