Agents of S.H.I.E.L.D Sveriges främsta fansite för Marvels Agent of S.H.I.E.L.D

01jan 15

Återuppbygg S.H.I.E.L.D med Nick Blood

Inför den andra säsongen så har Marvel intervjuat samtliga skådespelare om vad de tror om den kommande säsongen. Ming-Na Wen var först ut för några dagar sedan, och nu är turen kommen till nykomlingen Nick Blood. Så läs vidare för att få veta mer om nykomlingens anledning att gå med i det nya S.H.I.E.L.D, hur det känns att komma in som ny i en etablerad krets av skådespelare och mycket, mycket mer.

Marvel.com: Vi vet inte speciellt mycket om Lance Hunter för tillfället, mer än att han är en legosoldat när han rekryteras. Han deltar inte främst för att göra gott, utan istället är det främst pengarna som lockar. Vad kan du säga om den rollen?

Nick Blood: Tja, jag kommer inte att berätta mycket, eftersom jag vill att du ska se på det. [skrattar] Han är baserad på en karaktär från serierna, Lance Hunter, som där är chef för S.T.R.I.K.E vilket är ungefär den brittiska motsvarigheten till S.H.I.E.L.D. Men det är nödvändigtvis inte den inriktning vi kommer att ta i Agents of S.H.I.E.L.D. Han är britt, med en bakgrund inom militären precis som serieförlagan. Av en tillfällighet stöter han på S.H.I.E.L.D och bestämmer sig för att gå med. Du måste titta för att se varför.

Marvel.com: När vi introduceras till Lance har han redan en väldigt stark relation med Lucy Lawless karaktär, Isabelle Hartley, och hennes team. Vad är det med henne som han respekterar så mycket?

Nick Blood: Ja, de är en riktigt tight grupp. Det finns några karaktärer, Izzy och Idaho, och de har har varit igenom allting tillsammans. De har varit en gruppering ett tag, känner varandra innan och utan, och har en otrolig tilltro till varandra. De vet vad de andra kommer att göra innan de gör det. Jag tror att med deras erfarenheter och allt som de gått igenom, kommer en stor mängd med omsorg och respekt. Det var trevligt eftersom mina första scener var med Lucy Lawless och det var riktigt trevligt att också ha någon som är ny, men hon känner till staden riktigt bra och hon har gjort massor av arbete här borta.

Marvel.com: Hur är det att vara den nya killen, såhär i början av den andra säsongen.

Nick Blood: Jag måste ta itu med en massa mobbning, en hel del känsla av isolering. Det finns olika typer av invigningsceremonier som de sätter mig igenom. Förödmjukelse och så vidare. [skrattar] Nej, nej, de har varit lysande. Det är en riktigt stödjande och vänlig grupp människor, både framför och bakom kameran. Du kunde inte önska en bättre grupp människor, verkligen. Att komma från ett annat land, de hjälpte mig att känna mig som hemma. Det är trevligt att komma in i något där du har fördelen av att känna de ursprungliga karaktärerna, att veta sin historia och allt. När dessa killar började förra året det var allt öppet och på spel, och de upptäcker nya saker allt eftersom.. Så det är skönt att ha en bakgrund att arbeta från.

Marvel.com: Hur är det att förändra en del av den redan existerande dynamiken? Eftersom så många av karaktärerna från den första säsongen hade en stor dynamik mellan varandra, och nu kommer du in som en ny karaktär och rör om i grytan.

Nick Blood: Det är verkligen trevligt eftersom alla ursprungliga karaktärer har olika reaktioner på Hunter. Generellt tror jag de är lite försiktiga och misstänksamma men också lite roade av honom. Det fina med Lance ankomst till gruppen är att han egentligen inte bryr sig om vad folk tycket om honom. Så han är verkligen sig själv och komfortabel med det. Han böjer sig inte för etiketten inom S.H.I.E.L.Ds hierarki. Han behandlar Coulson på samma sätt som han skulle behandla Skye eller Fitz.

Marvel.com: Du talade om att se serien tidigare, var du ett stort fan under den första säsongen?

Nick Blood: Jag såg några avsnitt eftersom jag känner Ruth Negga, som spelar Raina, och när jag fick auditionen började jag titta på det allvar eftersom jag ville få en känsla för stilen. Jag kan inte tro vad de åstadkommer med omfattningen av allting, och hur de har lyckats åstadkomma på så kort tid. Det är att göra en actionfilm varje vecka, det är spännande, det är skoj. Jag gillar verkligen humorn också, som är väldigt mycket med tungan i kinden och tar sig inte alls på speciellt stort allvar. Det är så roligt att se på, med fantastiska karaktärer. När jag ser på det så byter jag favoritkaraktär efter varje avsnitt. Jag tror jag vet vem mina favoritkaraktärer är nu, men eftersom jag känner alla så föredrar jag att inget säga. Men det är två som jag byter mellan hela tiden, och nu när jag tänker efter är det nog en tredje också. Det var en av de där sakerna där varje episod kan man välja en ny. Det är vad jag älskar med serien, att karaktärerna är så bra och varierade.

Marvel.com: Om vi ser bortom serien, vad är det som får dig att komma hit till Los Angeles. Precis innan vi började sa du att du just fått en bilförsäkring här. Var den här flytten något som du letat efter eller var det bara som det blev?

Nick Blood: Ja, och nej, verkligen. Jag hade varit över här ett par gånger tidigare, gjorde en pjäs på Ahmanson Theatre under några månader förra året och jag har representation här. Det kändes som om saker kröp mot Amerika, och jag var nära ett par saker. När jag fick telefonsamtalet om att S.H.I.E.L.D var på gång. Jag var faktiskt och tittade på några andra jobb som såg väldigt lovande ut. Det kändes som det var på gång, men det var inte någon plan som sådan. Man vänjer sig vid tanken att man kan ha pågående förhandlingar, men att saker och ting inte alltid dyker upp, så jag kan inte tillåta mig själv att sälja skinnet innan björnen är skjuten. Sedan fick jag ett telefonsamtal klockan 2 natten mot lördag om att jag hade fått jobbet, och hade den veckan på mig att göra mig redo. Den veckan filmade jag Danny Boyles projekt ”Babylon”, som kommer att visas på Sundance här. Min enda lediga dag den veckan så regisserade jag en kortfilm, så jag hade verkligen ingen tid. Det var en rätt stressande vecka, men rätt bra ändå eftersom jag inte hade någon tid att sitta och oroa mig över saker. Det betydde bara att klämma in så mycket tid med familj och vänner som möjligt och packa och liknande. Jag var klar med inspelningarna en torsdagkväll i London, steg upp klockan 5 nästa morgon för att sätta mig på flyget till LA, klev av planet och begav mig direkt till inspelningsplatsen för kostymprovning, sminkning och filmande. Det var en ganska galen vecka.

Jag antar att den största nackdelen är saknaden av familj och vänner. Jag har en underbar brorsdotter och brorson som båda är tre och en annan systerdotter på väg, så det är en av de svåraste sakerna att lämna dem och komma hit istället. Jag har en mycket nära familj och en hel del vänner, de är som en andra familj. Det har varit lugn, folk har fått med att känna mig som hemma och med Skype och Facetime är man aldrig långt borta. Det bästa är att alla vill komma och hälsa på i LA eftersom vädret är underbart. Så jag har redan haft en besökare, en annan kommer nästa vecka och ytterligare en veckan efter det, och jag tror ytterligare en vän kommer i Oktober. Men nej, jag känner mig tacksam och tur att jag är med så fantastiskt folk.