Agents of S.H.I.E.L.D Sveriges främsta fansite för Marvels Agent of S.H.I.E.L.D

03jan 15

Återuppbygg S.H.I.E.L.D med Chloe Bennet

Inför den andra säsongen har Marvel intervjuat samtliga skådespelare om vad de tror om den kommande säsongen. Vi har redan läst om Ming-Na Wen och Nick Blood. Nu har turen kommit till Chloe Bennet som berättar om sin roll i återuppbyggnaden av S.H.I.E.L.D och mötet med Skyes pappa.

Marvel.com: Nu när du är tillbaka som Skye efter att ha lärt känna henne under det senaste året, hur är det att utforska nya sidor av karaktären?

Chloe Bennet: Det som är bra med TV är att man får spendera så mycket tid med karaktären, som också har vuxit sedan den första säsongen. Skye nu är definitivt inte samma Skye som jag spelade förra året. Det är faktiskt riktigt intressant eftersom när jag filmade det första avsnittet i den andra säsongen jämfört med Piloten tänkte jag tillbaka på hur olika det var att spela henne nu jämfört med när hon satt på fiket och pratade med Mike. Det är ganska roligt. Det hände naturligtvis mycket förra året, Hydra, och hon har mognat och blivit starkare. Hon är mycket klokare nu. Hon har ett slags stillhet och lugn, och en inre styrka som jag inte tror hade dykt upp förra året. Så det har varit roligt att spela henne. Hon är mycket vassare, mycket mörkare och hon känns mer jordad i mig den här säsongen.

Marvel.com: Skye utvecklade starka relationer med den övriga gruppen som Coulson och May under den förra säsongen. Hur skulle du beskriva deras relationer är idag?

Chloe Bennet: Jag tror att hon alltid haft detta outalade band med Coulson, som är mycket en far/dotter relation där kärleken de har för varandra är uppenbar. Men han är direktör Coulson nu, så den dynamiken är definitivt annorlunda. Jag tycker den är lite mer professionell. Hon är en S.H.I.E.L.D agent nu, så jag tror hon vill bli tagen på allvar, och hon har tränat med May.

Marvel.com: Vad tror du har fått Skye att satsa så mycket på att bli en fullfjädrad agent, till skillnad mot den hacktivist som vi mötte i början av den första säsongen?

Chloe Bennet: Jag tror att när hon kom in i S.H.I.E.L.D så tänkte hon att det var en regeringsstyrd, CIA-liknande, organisation där de inte är bra för folket och deras motiv inte alltid var de bästa. Men under hela året, som en medlem i teamet, har hon sett vad som händer, och förstod verkligen varför S.H.I.E.L.D behövs. Det skyddade verkligen människor, och intentionen bakom dem var ren. Vid den här tidpunkten är det olagligt att vara en S.H.I.E.L.D agent efter att organisationen blev upplöst, och de som fortfarande jobbar där nu gör det för att de tror det är det rätta. Det är något som är en stor del av Skye. ”Det här är det rätta att göra, så jag kommer att göra det oavsett konsekvenserna. Jag kommer att stå upp för det som är rätt.” Jag tror hon ser paralleller mellan S.H.I.E.L.D och Coulson, och jag tror det är varför hon satsar så stenhårt.

Marvel.com: Vad tycker hon om Wards förräderi, och är det något som motiverar henne att satsa vidare?

Chloe Bennet: Jag tror det verkligen motiverar henne. Från någon som inte har någon familj och verkligen inte litar på någon från början, till att bli insläppt i denna ovanliga familj och slutligen börja lita på människor, en känsla av att hon äntligen är en del av något... Då helt plötsligt, efter att hon äntligen fått sin S.H.I.E.L.D-bricka för en dag går allt åt skogen, och hon får reda på att personen hon litar på mest, förutom Coulson, förrått henne. Jag tror det kommer att ta tid att övervinna det. Men hon har tränat med May som har behandlat henne på ett bra sätt. Det är ett tema som kommer fortleva hela säsongen, och vi får se mer av Skye och Wards interaktioner. Deras relation är inte död, vi skulle inte göra så. De skulle inte göra så mot oss, jag är skeppar fortfarande SkyeWard. Jag gör det inte som Skye utan personligen. Jag skulle vilja se lite romantik för Skye, jag tycker lite synd om henne. Vi borde ha ett avsnitt där det bara är romantik, eftersom det är synd om killarna. Det är bara utomjordingar och action, de behöver något kärleksfullt.

Marvel.com: Något kärleksfullt som inte slutar i förräderi och död och sorg.

Chloe Bennet: Ja, exakt.

Marvel.com: Och som du nämnde, Skye kom in i den här gruppen och det är verkligen första gången som hon litar på människor. Så hur kommer Wards förräderi att ändra det? Har hon fler förtroendefrågor än hon gjorde innan, eller litar hon fortfarande på människor som Coulson och Skye?

Chloe Bennet: Jag tror det är en kombination av båda. Jag tror hon alltid kommer vara någon som är skeptisk mot främlingar, men hon är mycket klokare nu om det nu låter vettigt. Jag tror inte hon är typen som kan göra något halvhjärtat, och det inkluderar känslor. Om hon känner någonting, så känner hon någonting. Men hon vet hur hon ska kontrollera det mer, och jag tror hon tappat förtroendet för Ward men hon har funnit en inre styrka i sig själv och lagt in det i utbildningen och arbetar hårt för att bli en S.H.I.E.L.D agent, och vara den bästa hon kan vara. Dessutom kommer en stor del av säsong 2 vara Skyes sökande efter sin familj, och självklart hennes pappa spelad av Kyle McLachlan, vilket är riktigt coolt. Så det är hela den historien som kommer att explodera i ansiktet på henne riktigt snart, men jag kan inte berätta när. Stackars Skye. Jag tror att just när hon börjar känna sig bekväm som fältagent, så upptäcker hon ny information om hennes familj, så hennes liv kommer definitivt inte att vara utan drama, vilket är spännande.

Marvel.com: Och på tal om Kyle, utan att berätta ifall du haft några scener med honom eller ej, har du haft en chans att träffa honom eller prata med honom över huvud taget för att bygga familjära band?

Chlole Bennet: Det har jag. Du kanske tycker det är konstigt eftersom varje gång jag ser honom tänker jag ”Pappa!” Jag vill bara skrika det till honom. Jag har aldrig ens kallat honom Kyle, jag kallar honom bara för pappa. Han är underbar. Jag är verkligen glad. Jag har aldrig haft en pappa som karaktär innan, så det kommer att bli kul, men ja.

Marvel.com: Och slutligen en fråga som jag ställer till alla återkommande skådespelare, nu när du har spelat den här karaktären i ett år och fått utforska vissa aspekter av henne, vilka aspekter skulle du, personligen, vilja utforska som Skye i den kommande säsongen?

Chloe Bennet: Det är en bra fråga. De har varit så generös mot mig med karaktären där jag inte vet om det skulle vara något vi inte redan har gjort med henne. Jag känner att som skådespelerska få spela henne har verkligen inneburit ett brett spektrum av känslor och scener. Den här säsongen är hon lite mer badass, så jag gjorde månader av träning innan jag ens började filma. Stunten är där, den känslomässiga aspekten är där, även komedi. Jag tycker jag haft verklig tur, jag vill bara fortsätta och se var hon tar vägen. Jag tror inte ens jag skulle vilja ha något de inte redan gett henne. Kanske mer platta skor eftersom mina fötter alltid ömmar. Men nej, jag känner mig lycklig med vad skaparna och författarna har gett mig hittills.