Agents of S.H.I.E.L.D Sveriges främsta fansite för Marvels Agent of S.H.I.E.L.D

05jan 15

Återuppbygg S.H.I.E.L.D med Brett Dalton

Inför den andra säsongen har Marvel intervjuat samtliga skådespelare om vad de tror om den kommande säsongen. Efter Ming-Na Wen, Nick Blood och Chloe Bennet har nu turen kommit till Brett Dalton, som spelar Grant Ward. Läs vidare för att höra han berätta om han är villig att samarbeta med S.H.I.E.L.D och att odla skägg inför den kommande säsongen.

Marvel.com: Först ut, ondskans skägg. Var kom den idéen ifrån?

Brett Dalton: Tja, det är mest en funktion av verkligheten mer än något annat. I slutet av säsong 1 så får han ett kraftigt slag i strupen av May, och blir iväg släpad efter att ha sett sin forna mentor död i en kraftfull kista bredvid sig. När säsong 2 börjar så har det gått ett tag. Det är allt jag kan säga, att det har gått ett tag och jag har inte riktigt haft tillgång till en rakhyvel, så det bara händer att jag har ett skägg och skägg kan kopplas till alla möjliga former av ondska. [Skrattar] Det var inte som jag gick till manusförfattarna och sa ”Vet ni vad, varför inte skaffa skägg?”. Vi försöker bara vara realistiska, och han är en farlig kille. De skulle inte ge honom i hans cell någonting som skulle kunna användas som ett vapen.

Marvel.com: Ward fick inte visa någon ånger i slutet av den första säsongen. Var plockar vi upp det i säsong 2? Är han fortfarande inte ångerfull för det han gjort, eller finns det någon annan underliggande orsak.

Brett Dalton: Tja, det är en bra fråga. Jag tror vi fick en antydan till det i säsongsfinalen. Vem är Grant Ward utan agent Garrett? Han är alltid nummer två. Han kan följa order riktigt bra. Han kan göra svåra val och han kan ibland göra obehagliga saker för något som han känner att hab tror på. Men vi är inte exakt säker på vem Grant Ward är utan att någon berättar för honom vad han ska göra. Vi har sett det med Garrett, eftersom Ward frågar ”Ge mig något att göra! Vad ska jag göra nu?” och Garrett svarade ”Du har gjort det! Vi har åstadkommit det. Vi har nått målet” Jag tror inte Ward själv känner svaret på den frågan. Och nu har vi en hel säsong att utforska ”Vem är han utan någon som ger order?” Du kommer att få veta. Jag har haft mycket tid att fundera på frågan. Jag är verkligen glad att författarna inte försökte stressa igenom en försoning i slutet av förra säsongen, nu har vi en hel säsong att utforska det.

Jag tycker det är bra att vi fick några möjligheter att utforska Wards förflutna i den föregående säsongen. Allt det där om hans familj och bröder och hans oroliga barndom och Garrett som kommer när han sitter i ungdomshäkte och öppnar en dörr som säger ”Vill du ha det röda pillret eller det blå?” Vi säg en hel del av hans förflutna. Nu tror jag vi kommer att se en hel del av hans framtid och vad han bestämmer sig för att göra från och med nu.

Marvel.com: Jag antar att vid den här tidpunkten, skulle du säga att han är villig att arbeta med och hjälpa S.H.I.E.L.D eller ser han fortfarande Coulson som en fiende eller mål?

Bredd Dalton: Jag tro han är en joker. Vid denna tidpunkt är hans lojaliteter ifrågasatta eftersom han inte var riktigt lojal mot Hydra. Han var lojal mot agent Garrett. Han var lojal till vad som blev en fadersfigur, och han var mer intresserad i lagkamraterna än själva laget. Sedan ser vi samma sak när han var under täckmantel hos S.H.I.E.L.D på planet och går på uppdrag med Fitz, har sex med May och alla andra saker. Uppenbarligen finns det kopplingar. Även om du är spion eller under täckmantel så utmanar allting sådant din träning. Även om man är under täckmantel så tror jag att inleda en sexuell relation sätter frågemärken efter en del saker. Även hans val när han fick order att döda FitzSimmons, precis som när det gällde hans hund, så kunde han inte trycka av. Så det han gör kanske ger dem en chans? Allt som vi vet är att han, även om han förnekar det själv, har ett hjärta och känslor.

Marvel.com: Före detta Agent Ward, en man med hjärta och skägg.

Brett Dalton: Ett hjärta, och nu ett skägg. |Skrattar]

Marvel.com: På tal om relationer, jag pratade med Chloe för någon dag sedan och hon berättade hur hon personligen fortfarande skeppar SkyeWard. Jag är nyfiken, som ett fan har du fortfarande personliga förhoppningar om att de så småningom ska träffas och lösa allting.

Brett Dalton: Det gör jag. De är ett okonventionellt eller osannolikt par. Du kan ha någon som inte har några sociala färdigheter men har alla dessa tekniska färdigheter, och så har du någon som är motsatsen. En hel del av det sätt som Skye fungerar är med instinkt. Hon leder med sitt hjärta först och tekniska grejer ”Eh, det får jag lära mig senare.” Hon löser problem allt eftersom och på en hel del uppdrag så löser hon problem eftersom hon tänker så okonventionellt. Där jag som expert på riskbedömning skulle säga ”Nej du kan inte komma in i valvet eftersom de har lasersensorer” svarar hon ”Varför charmar du inte bara vakten” och ibland så fungerar det. ”Vad fan, hur gick det där till?”

Jag tror de är bra för varandra och även riktigt skadliga för varandra, som ni såg i slutet av förra säsongen där de riktigt sårade varandra och kunde orsaka stor sorg hos den andre. Det händer bara när du verkligen bryr dig om någon, så personligen så skeppar jag det och det skulle vara en härlig sak om det inträffade. Precis som de stora kärleksparen på film är det alltid mycket komplicerat. Som en åskådare tycker man ”Herregud, det är perfekt om bara” Men ibland så är ”om bara” ett väldigt stort ”om bara” och det är vad vi har här.

Marvel.com: ”Om bara han inte vore en förrådande, mördande pucko”

Brett Dalton: Ja, eller om bara hon skulle förlåta mig för ett par små saker som jag gjorde. Jag skulle älska att se dem träffas, och det verkar som om vi har en hel del fans som skeppar det också.

Marvel.com: Tidigare berättade du att Ward är en joker. Jag vet att förra säsongen fick du inte veta att du var en förrädare till veckan innan du skulle spela in scenen. Har du fått veta mer om vart Ward är på väg det här året?

Brett Dalton: I början så höll de allting verkligt hemligt och gör det fortfarande, med det finns små hintar i manuset som jag spinner vidare på. Så även om de inte bokstavligen har gett mig en uppfattning om vart det leder - och de vet, jag vet att de vet – så tycker jag att det finns tillräckligt i manuset. Jag hittade några saker som jag verkligen anammat, och jag har min egen teori om var detta är på väg och jag hoppas att jag har rätt. Vad mer kan jag säga? |Skrattar] Han är en väldigt smart kille, och det verkar som han kanske har vänt ett nytt blad. Men samtidigt finns det en fråga om varför han gjort det, och jag har mina egna teorier, men jag tror det är vad publiken kommer att känna också. Han verkar göra detta, men varför? Jag har kopplat samman punkterna, och det verkar fungera.

Alla dessa gruppmedlemmar är riktigt framgångsrika när något händer, och det är något helt annorlunda under ytan. Så jag tror att gruppen, inte bara är de väl skrivna, men de har massor med historia och kemi. Vi får allt sådant gratis. När vem som helst är i rummet med mig, så känner vi allt det andra. Alla uppdrag vi varit på, alla smörgåsar vi har delat, allt det andra är där i rummet med mig. Jag känner att det vi spelat in än så länge har en massa bra saker, med temat, och sedan finns det en hel del saftig undertext också. Det är toppen. Vi bygger verkligen vidare på det vi byggt i säsong 1. Vi har introducerat nya karaktärer, helt nya historier, men också besökt platser som ingen förväntade oss att besöka.