Agents of S.H.I.E.L.D Sveriges främsta fansite för Marvels Agent of S.H.I.E.L.D

21apr 15

Så sitter Agents of S.H.I.E.L.D och Age of Ultron ihop

Med bara timmar kvar till biopremiären av Avengers: Age of Ultron är det säkert några av er som är nyfikna på hur serien och filmen kan tänkas höra ihop. Eftersom vi i Sverige får se filmen 1,5 vecka innan USA samt att vi ligger någon vecka efter Agents of S.H.I.E.L.D gör att det inte är världens undergång om alla föreställningar redan är slutsålda, eftersom filmen inte utspelar sig förrän efter avsnitt 19 som visas den 14 Maj på Kanal 11. Och per vår spoilerpolicy ska vi försöka undvika spoilers från filmen före det.

Men, hur sitter då serien och filmen ihop? Till vår hjälp har vi USA Today som helt enkelt frågat producenten Jeff Bell som säger att avsnitt 18 (sänds 7 Maj) och avsnitt 19 (sänds 14 Maj) kommer att ha ”påskägg, handling och andra beröringspunkter” som leder in till filmens öppningsscen. Cobie Smulders återvänder till Agents of S.H.I.E.L.D som Maria Hill, och avsnitt 20 (sänds 21 Maj) för efterspelet till Avengers till din tv-skärm. Ingen av de två S.H.I.E.L.D-fraktionerna kommer förhoppningsvis att förstöras under filmen, men en del bi-handlingar kommer att konvergera.

Så ja, det ser ut som att kopplingen till Avengers: Age of Ultron kommer att vara större än det halvhjärtade försöket att koppla ihop serien med Thor: The Dark World, men inte fullt lika stort som efter Captain America: The Winter Soldier. Måste man se Age of Ultron för att hänga med i slutet? Troligtvis inte, men är det någon som INTE har tänkt se den filmen? Kommer filmen att innehålla spoilers för kommande avsnitt? Finns inga tecken på det i förväg, vet mer när jag själv sett filmen i morgon kväll.